Keçi Peynirli Otlu Börek
Hazırlama Süresi: 10 dakika
Toplam Süre: 1 saat
Porsiyon: 8 kişilik
İçindekiler:
4-5 adet yufka
500 gr. Baltalı Keçi Lor Peyniri veya Baltalı Keçi Seferihisar Peyniri
1 bağ maydanoz, ince kıyılmış
1 bağ dereotu, ince kıyılmış
5-6 dal taze nane, ince kıyılmış
5-6 dal taze soğan, ince kıyılmış
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam kırmızı biber
Sıvı harç için gerekenler:
1 su bardağı Baltalı Keçi Sütü (ister pastörize günlük, ister UHT)
½ su bardağı soda
2 adet yumurta
½ paket Baltalı Keçi Tereyağı
Tuz
Yapılışı:
1. En kolay kısmından başlayalım. Sıvı harç için gerekli tüm malzemeleri ayrı bir kapta çırparak karıştırın.
2. Böreğimizin içini hazırlamak da kolay. İnce kıyılmış yeşilliği, Baltalı Lor Peyniri ile karıştırın.
3. Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın.
3. Yufkalardan birisini un döktüğünüz temiz tezgaha yaydıktan sonra üzerine fırçayla sıvı harçtan sürün. İç harcı istediğiniz bollukta yufkanın üzerine yayın. Sonra kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın. Ortaya çıkan uzun ruloyu ikiye kesin ve kıvırarak tepsiye koyun.
4. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırladıktan sonra, yağlanmış fırın tepsinize dizin.
5. Kalan sıvı harcı yine fırça yardımıyla tepside duran rulo halindeki yufkaların üzerine sürün.
6. Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 40-45 dakika pişirdikten sonra üzerini tam çıtır çıtır seviyorsanız üç dakika kadar üst fırın ızgarasını açarak pişirmeye devam edin.
Yanına çok yakışacak Baltalı Keçi Kefir’le eşleyebileceğiniz Keçi Peynirli Otlu Böreğiniz size ve sevdiklerinize afiyet olsun!
Toplam Süre: 1 saat
Porsiyon: 8 kişilik
İçindekiler:
4-5 adet yufka
500 gr. Baltalı Keçi Lor Peyniri veya Baltalı Keçi Seferihisar Peyniri
1 bağ maydanoz, ince kıyılmış
1 bağ dereotu, ince kıyılmış
5-6 dal taze nane, ince kıyılmış
5-6 dal taze soğan, ince kıyılmış
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam kırmızı biber
Sıvı harç için gerekenler:
1 su bardağı Baltalı Keçi Sütü (ister pastörize günlük, ister UHT)
½ su bardağı soda
2 adet yumurta
½ paket Baltalı Keçi Tereyağı
Tuz
Yapılışı:
1. En kolay kısmından başlayalım. Sıvı harç için gerekli tüm malzemeleri ayrı bir kapta çırparak karıştırın.
2. Böreğimizin içini hazırlamak da kolay. İnce kıyılmış yeşilliği, Baltalı Lor Peyniri ile karıştırın.
3. Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın.
3. Yufkalardan birisini un döktüğünüz temiz tezgaha yaydıktan sonra üzerine fırçayla sıvı harçtan sürün. İç harcı istediğiniz bollukta yufkanın üzerine yayın. Sonra kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın. Ortaya çıkan uzun ruloyu ikiye kesin ve kıvırarak tepsiye koyun.
4. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırladıktan sonra, yağlanmış fırın tepsinize dizin.
5. Kalan sıvı harcı yine fırça yardımıyla tepside duran rulo halindeki yufkaların üzerine sürün.
6. Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 40-45 dakika pişirdikten sonra üzerini tam çıtır çıtır seviyorsanız üç dakika kadar üst fırın ızgarasını açarak pişirmeye devam edin.
Yanına çok yakışacak Baltalı Keçi Kefir’le eşleyebileceğiniz Keçi Peynirli Otlu Böreğiniz size ve sevdiklerinize afiyet olsun!