Baltalı Keçi ve Labneh ve Limonlu Krema ve Naneli Sote Ilık Çilek

Tarifler >> Tatlılar

Malzemeler: 
  • 150gr krema
  • 150gr Baltalı Keçi Labneh
  • 70gr pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 400gr çilek
  • 70gr toz şeker
  • 1 çorba kaşığı ince doğranmış taze nane
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 40gr rakı veya konyak
Yapılışı:  Kremayı pudra şekeri ile mikserle çırpın ve buzdolabında soğutun. Ayrı bir kapta keçi labneh, limon suyu ve limon kabuğu rendesini karıştırın. Karışıma kremayı ilave edip tahta bir spatula ile karıştırın ve buzdolabında soğutun. Çileklerin saplarını ayırın. İkiye kesin. Bir tavaya limon suyu ile şekeri koyun. Şeker eriyip hafif karamel olmaya başlayıncaya kadar karıştırmadan bekleyin. Üzerine rakı veya konyağı koyun ve alevlendirin. Alev sönünce çilekleri ilave edin ve 2 dakika kadar pişirin. Naneleri ilave edip karıştırın ve servis kabına alın. Üzerine hazırladığınız kremayı koyup nane yaprağı ile süsleyip servis edin.