Baltalı Keçi Peynirli Sufle

Tarifler >> Atıştırmalıklar

Malzemeler: 
  • 200 gr Baltalı keçi Labneh Peyniri,
  • 50 gr Baltalı Büş Keçi Peyniri,
  • Yumurta Sarısı, beyazı,
  • Zeytinyağı,
  • Tuz,
  • Karabiber.
Yapılışı:  Baltalı Labneh peyniri ile Baltalı Büş keçi peynirini birlikte mikserden geçirin. Peynirlere tuz, karabiber ve yumurta sarılarını ekleyip biraz daha mikserde karıştırın. 4 yumurtanın beyazını sıkı bir köpük olana dek çırpın. Bu köpükleri yavaş yavaş önceki peynirli karışıma ekleyin ve karıştırın. 6 küçük cam kâseyi zeytinyağı ile yağlayın. Büyük bir fırın tepsisine 2 cm yüsekliğe gelecek kadar kaynar su koyun. Bu tepsinin içine cam kâseleri yerleştirin (Ben-Mari işlemi). Tepsiyi 200 derece ısıtılmış fırına sürün ve 15-20 dakika pişirin. Hemen servis yapın.