Baltalı Keçi Peynirli Patates Graten

Tarifler >> Atıştırmalıklar

Malzemeler: 
  • 5-6 iri patates,
  • Beşamel sosu için:
  • 500ml süt,
  • 2 çorba kaşığı tereyağı,
  • 4 çorba kaşığı tepeleme un,
  • Tuz, karabiber,
  • 1/2 bardak rendelenmiş Baltalı Seferihisar keçi peyniri,
  • Üzerine 1 yumurta sarısı.
Yapılışı:  Patatesleri soyup ince ince dilimleyin. Tencerede çok az suyla biraz pişirin .Ayrı bir tencerede sütü, unu ve tuzu koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. En son tereyağını ve rendelenmiş Baltalı keçi peynirini katıp karıştırın. Yağlanmış cam kaba patateslerin yarısını döşeyip, üzerine bir kat beşamel sos döküp yayın. Bir sıra daha patates dizip en üste beşamel sos döküp, en üste yumurta sarısını elinizle beşamel sosun üzerine yayın. Yumurta sarısının beşamel sosun üzerine sürülmesi daha bir parlaklık kazandırıyor yemeğe. 200 derecedeki fırına verip üzeri kahverengileşene kadar pişirin.