Baltalı Keçi Peynirli Künefe

Tarifler >> Tatlılar

Malzemeler: 
  • 250 gr Tereyağı,
  • 500 gr Kadayıf,
  • 1 kg Baltalı Seferihisar Peyniri,
  • 1 Yemek kasığı bal,
  • 3,5 Su bardağı su,
  • 3 Su bardağı toz seker,
  • 1 Tatlı kaşığı limon suyu.
Yapılışı:  Şeker su limon suyunu bir tencerede kaynatarak sogumaya bırakınız 1 yemek kasığı tereyağını tepsinin dibine sürüp donmaya bırakınız kalan tereyağını eritip kadayıflara yediriniz kadayıfları tel tel olacak sekilde i,kiye ayırınız bir bölümünü tepsiye yayınız üzerine Baltali seferihisar peynirlerini elinizle parcalayarak dagıtınız kalan kadayıfla üstünü kapatınız ve üstüne elle bastırınız Önceden 200 dereceye ısıtılmıs alttan yanan fırında 15 dakika pisiriniz, daha sonra bir tepsi yardımı ile alt üst ederek diger tarafını da aynı sekilde pişiriniz fırından cıkarıp sogutulmus surubu ilave ederek sıcak servis yapınız.