NEDEN KEÇİ SÜTÜ?

DSC_2141

Keçi sütü, içeriğindeki yağ ve proteinlerin inek sütüne göre farklı yapıları sayesinde doğal homojenize bir yapıya sahip. Bu sayede hem hazmı kolay, hem daha iyi sindirildiği için besleyiciliği yüksek. Anne sütüne yakın bir süt olması ve giderek yaygınlaşan laktoz alerjisinde doktorların reçetelerine girmesiyle her gün artan oranda tercih edilmekte. Keçi sütünün o çok özel yapısı biyolojik sistemde çok özel bazı fonksiyonları düzenleyerek antioksidan etki yaratıyor ve ileriki yaşlarda görülen şeker, yüksek tansiyon, şişmanlık, kalp-damar hastalıkları gibi kronik pek çok hastalığa yakalanma riskini azaltıyor. Keçi sütünün her bileşeni ayrı ayrı fizyolojik ve biyolojik özelliklere sahip olmakla birlikte, mucizevi yanı; tüm bu bileşenlerin bir süt yapısı içerisinde birbirinin etkisini arttırarak, sağlık üzerine olumlu etkileri yaratması. Mitolojide Yunan tanrılarının hep keçi sütü ile beslenmesi rastlantı değil elbette!

Üretici olduğumuz ürünlerin faydalarını kendimiz yazmamız bize garip geliyor. Bu nedenle biz susuyoruz ve sözü, işin uzmanlarına bırakıyoruz…

1.Süt Hakkında Bilmemiz Gerekenler

2.Sağlıklı ve Fonksiyonel Bir Gıda: Keçi Sütü