Vanilyalı dondurma

Tarifler >> Tatlılar

Malzemeler: 
  • 500 ml Baltalı Keçi sütü
  • 500 ml krema
  • 1 vanilya çubuğu
  • 8 yumurta sarısı
  • 200 gr şeker
Yapılışı: Süt ve kremayı bir tencereye koyun. Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye kesin ve bıcağın ucu ile vanilyanın içindeki mini çekirdekleri tenceredeki süt karışımına ilave edin. Vanilya çubuğunu da tencereye ilave edin ve kaynatın. Kaynayınca ocaktan alın ve 1-2 dakika kadar soğutun. İçerisindeki vanilya çubuğunu çıkartın. Bir mayonez tenceresinde yumurta sarılarını ve şekeri çırpın. Karışımı çırparak kaynar sütü karışıma ekleyin. ( Bu esnada hızlıca çırpılmalıdır, aksi takdirde yumurta sarıları pişer ve pütürleşir. Karışımı tekrar tencereye alın ve tahta spatula ile sürekli karıştırarak kısık ateş üzerinde 10 dakika pişirin. Karışımın ısısı 79 dereceye ulaşıncaya kadar pişirilmeye devam edilir. Karışım 82 derecenin üzerine ısıtılırsa yumurta sertleşmeye başlar. ( bir mutfak termomteresi veya şeker derecesi ile ısı ölçülmelidir.) Karışımı gerekirse süzün ve hızla buzdolabına alın Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra dondurma makinesine alın ve sertleşinceye kadar makinede karıştırın. Karışımı deepfreez’e alın ve 3-4 saat beklettikten sonra servis edin.