Kırmızı Pancarlı ve Keçi Peynirli Dip Kepekli Mini Grisini

Tarifler >> Atıştırmalıklar

Malzemeler: 
  • 220gr haşlanmış kırmızı pancar
  • 50gr soyulmuş badem içi
  • 100gr Baltalı Büş peyniri
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş kişniş tohumu
  • 1 tatlı kaşığı çok ince doğranmış dereotu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • Kepekli grisini:
  • 500gr kepekli un
  • ½ paket instant maya (5gr)
  • 20gr tuz
  • 20gr haşhaş
  • 10gr keten tohumu
  • 40gr zeytinyağı
  • 200-250ml su
  • Üzerine sürmek için 25gr zeytinyağı
Yapılışı:  Grisini için tüm malzemeleri 5-6dak yoğurup orta sertlikte bir hamur elde edin. Hamuru 30dak dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Hamurları silindir şekline getirin ve zeytinyağı ile hafifçe yağlayıp ufak bir tepsiye dizin. Buzdolabında 30dak kadar bekletin. Hamuru bir tezgaha alın ve 20cm uzunluğunda çubuklar haline getirin. Tepsiye dizin ve 175 derece fırında renk alıncaya kadar pişirin. Dip sos için tüm malzemeyi derin bir kasede blendır ile karıştırın ve servis kasesine yerleştirin. Kepekli grisiniler ile servis edin.