Keçi sütünden Ricotta

Tarifler >> Atıştırmalıklar

Malzemeler:
  • 2 litre Baltalı Günlük Pastörize Keçi Sütü
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi (veya 200 gr Baltalı Keçi Kefir)
  • Bir tutam tuz
  • Temiz tülbent kaplı kevgir
  Yapılışı:  2 litre Baltalı Günlük Pastörize Keçi Sütünü çelik tencerede yavaş yavaş karıştırarak 90 dereceye kadar ısıtın.  Isınan sütü ocaktan alıp yavaş yavaş karıştırarak, içine 2 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin. Sirke yerine Baltalı Keçi Kefir kullanabilirsiniz. Bezelye büyüklüğünde lor yüzeye çıkacaktır ve altta kalan sıvı yavaş yavaş saydamlaşarak limon rengini alacaktır. Bu durum olmuyorsa 96 dereceye kadar ısıtmaya devam edin. Isıtma işlemi işe yaramıyorsa bir miktar daha elma sirkesi ya da Baltalı Keçi Kefir ekleyebilirsiniz. Fakat çok eklerseniz peynir sirkenin ya da kefirin tadını alacaktır. Tülbent geçirdiğiniz kevgirin içine kepçe ile lor parçalarını alın, bir miktar tuz attıktan sonra yaklaşık yarım saat süzülmeye bırakın. Afiyet olsun.