Baltalı Keçi Peynirli Semizotu Salatası

Tarifler >> Salatalar

Malzemeler: 
  • 1 kase ayıklanmış semizotu,
  • 1 iri domates, varsa pembe domates,
  • 1 çay bardağı küçük küçük doğranmış Baltalı Seferihisar keçi peyniri,
  • 1 çay bardağı ceviz,
  • 1/2 çay bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin,
  • 5-6 sap iri kıyılmış maydanoz,
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 limonun suyu,
  • 3 kaşık nar sirkesi,
  • 2 diş ezilmiş sarımsak,
  • Sumak, tuz, karabiber.
Yapılışı:  Büyükçe bir kaseye semizotları, birer lokmalık doğranmış domates, zeytin, ceviz, maydanoz konur. Küçük bir kavanoza limon suyu, nar sirkesi, zeytinyağı, sumak, tuz, taze çekilmiş karabiber ve ezilmiş sarımsak konur. Ağzı kapatılıp iyice çalkalanır. Hazırlanan semizotu salatasının üzerine gezdirilir, nazikçe harmanlanır. Servis tabağına alınan cevizli semizotu salatasının üzeri bolca keçi peyniri ile süslenir.