Baltalı Keçi Peynirli Dondurma

Tarifler >> Tatlılar

Malzemeler: 
  • 400 gr Baltalı Labneh peyniri,
  • 4 Adet yumurta,
  • 1 Su bardağı toz şeker,
  • 1 Çay kaşığı vanilya
  • 1 Paket bisküvi,
  • 2 Paket krem şanti
Yapılışı:  4 adet yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır. Sarı kısmı derin bir kapta şeker, peynir ve vanilya ile karıştırılır. Ayrı bir kapta önceden ayırmış olduğumuz yumurtanın beyazı çırpıcı ile köpük kıvamına gelene kadar çırpılır. 2 paket krem şanti, üzerinde yazan tarife göre hazırlanır. Bütün karışımlar, büyük ve derin bir kapta yavaş yavaş çatal yardımıyla çırpılarak birleştirilir. 1 paket bisküviyi ezilip toz hale geldikten sonra yarısı kelepçeli kek kalıbının altına açık alan kalmayacak şekilde serpilir, üzerine karışım dökülür ve kalan bisküviler de karışımın üzerine serpilir. Buzdolabında 24 saat bekletilir ve 15 dakika önceden çıkartılıp servis edilir.