Baltalı Keçi Peynirli Adaçayı, Mantar Ve Kepekli Makarna

Tarifler >> Ana Yemekler

Malzemeler: 
  • 250 gr. kepekli makarna
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı kepekli un
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış taze adaçayı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1/4 tatlı kaşığı karabiber
  • 100 gr Baltalı keçi peyniri
  • 400 gr mantar
  • 1/2 su bardağı kıyılmış ceviz
Yapılışı:  Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Büyük bir tencere dolusu suyu kaynamaya bırakın. Mantarları irice kesip bir kenarda bekletin. Orta boy bir tencerede, yüksek ateşte, süt, un, kıyılmış adaçayı, tuz ve karabiberi çırpma teliyle karıştırıp kaynama noktasına kadar getirin. Altını kısıp peyniri ekleyin. Peynir eriyip, sos çırpma teli ardında iz bırakacak kadar koyulaştığında ateşten alın. Kaynayan suya bol tuz ilave edip ardından makarnayı ekleyin. 7 dakika kadar haşladıktan sonra makarnanın suyunu süzün ve çiğ mantarlarla beraber sosu üzerine döküp iyice karıştırın. 4 adet orta boy fırın kabını 1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla yağlayıp, makarnayı bu kaplara eşit miktarda bölün. Kapların üzerine kıyılmış cevizleri serpin, alüminyum folyoyla tepelerini kapatıp fırına verin. 20 dakika fırında pişirdikten sonra alüminyum folyoları alıp 5 dakika da üzeri açık olarak pişirin. 5-10 dakika soğuduktan sonra servis yapın.