Acı Cevizli Keçi Peyniri Dip ve Kepekli Yufka Çıtırları

Tarifler >> Atıştırmalıklar

Malzemeler: 
  • 150gr Baltalı Krem Keçi Peyniri
  • 60gr ceviz içi
  • 60gr kurutulmuş domates
  • 100gr közlenmiş kırmızı biber
  • 40gr ufalanmış bayat ekmek içi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı ince doğranmış taze kekik
  • 40gr zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 adet kepekli yufka
Yapılışı:  Kepekli yufkaları 4cm genişliğinde kesin. Kestiğiniz yufkaları 4cm genişliğinde üçgenler şeklinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin ve isterseniz üzerine çok az zeytinyağı gezdirin. 165 derece fırında 6-8 dakika hafif renk alıp sertleşinceye kadar pişirin. Kurutulmuş domates, ceviz, sarımsak ve közlenmiş biberleri ufak parçalar halinde doğrayın. Derin bir kaba doğradığınız malzemeleri pul biber, ekmek içi ve zeytinyağını koyup blendır ile homojen bir karışım oluncaya kadar karıştırın. Üzerine taze kekik ve krem keçi ilave edip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Tuzunu kontrol edin ve servis kasesine alın. Yanında hazırladığınız kepekli yufka çıtırları ile servis edin.