4 Keçi Peynirli Pratik Pizza

Tarifler >> Ana Yemekler

Hazırlama Süresi: 10 dakika
Toplam Süre: 20 dakika
Porsiyon: 4-5 kişilik

İçindekiler:
4-5 adet lavaş (kepekli de güzel olur)
100 gr. Baltalı Büş Peyniri
150 gr. Baltalı Kaşar Peyniri
100 gr. Baltalı Seferihisar Peyniri
100 gr. Baltalı Tulum Peyniri
3-4 orta boy domates
1 çorba kaşığı salça (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam kırmızıbiber
1 diş sarımsak
1 tutam kekik

Yapılışı:
1. Domatesleri ortalarından kesip kabuksuz tarafından başlayarak kabuğa gelene kadar rendeleyin; içine de bir kaşık salça ekleyin.
2. Karışımı kısık ateşte pişirirken içine karabiber, kırmızıbiber, rendelediğiniz sarımsağı ve kekiği ekleyin. Toz sarımsak ve kuru kekik de kullanabilirsiniz.
3. Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın.
4. Büş hariç peynirleri rendeleyin ve birbirine karıştırın. Büş’ü halka şeklinde dilimler halinde kesin.
5. Tepsiye dizdiğiniz lavaşların üzerine ocaktaki domates sosu kaşıkla sürün. Üzerine rende peynirlerinizi yayın ve son olarak da üstlerine dilimli büş peynirlerinizi koyun.
6. Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 5-8 dakika pişirdikten sonra enfes ve pratik 4 Keçi Peynirli Pizzanızı afiyetle yiyin!