Baltalı %100 Keçi Süzme Yoğurttan Şeftali ve Kivili Dondurma
Hazırlama Süresi: 10 dakika
Donma Süresi: 6 saat
Porsiyon: 8 kişilik
İçindekiler
2 paket Baltalı %100 Keçi Süzme Yoğurdu,
120 ml Baltalı Keçi Sütü (ister pastörize günlük, ister UHT),
1 yemek kaşığı kinoa (eğer seviyorsanız)
50 gr kadar bal,
1 olgun kivi; soyulmuş ve iri halkalar halinde dilimleniş,
1 büyük şeftali; soyulmuş ve büyük parçalar halinde doğranmış
Yapılışı
1. Blenderda ya da robotta Baltalı Süzme Keçi Yoğurdu, Baltalı Keçi Sütü, bal, şeftali ve kiviyi püre haline getirin. Blender ya da robot yoksa dert etmeyin; büyük bir kap içinde karıştırsanız da olur.
2. Arzu ederseniz bir çorba kaşığı kinoayı da karışıma ekleyebilirsiniz.
3. Dondurma kalıplarınızın içine önce dilimlediğiniz kivilerden birer parça dibine gelecek şekilde koyun.
4.Hazırladığınız karışımı dondurma kalıplarınızın üzerine bir parmak yukarıda yer kalacak kadar doldurun. Yerken hoş bir görüntü için kivi dilimlerinin kalıbın kenarında kalarak üzerine yoğurdun eklenmesi bir fikir…
5. Kalıpların üzerine dondurma sopalı kapaklarını kapatın ve en az 4 saat boyunca buzdolabınızın derin dondurucusunda bekletin.
6. Dondurmalarınızın hazır olduğunu emin olduktan sonra, kabından çıkarmak için kabını ılık suda 10 saniye tutun. Sonra da dondurmanın sapını yavaşça çekerek dondurmanızı kalıptan çıkarın.
Ve işte! Baltalı Süzme Keçi Yoğurdunun enfes tadı ve besleyiciliği eşliğinde sevdiklerinize ve çocuklarınıza içinde hiçbir katlı maddesi olmadan güvenle yedirebileceğiniz, şahane meyveli dondurmanız hazır!
Afiyet olsun…
Donma Süresi: 6 saat
Porsiyon: 8 kişilik
İçindekiler
2 paket Baltalı %100 Keçi Süzme Yoğurdu,
120 ml Baltalı Keçi Sütü (ister pastörize günlük, ister UHT),
1 yemek kaşığı kinoa (eğer seviyorsanız)
50 gr kadar bal,
1 olgun kivi; soyulmuş ve iri halkalar halinde dilimleniş,
1 büyük şeftali; soyulmuş ve büyük parçalar halinde doğranmış
Yapılışı
1. Blenderda ya da robotta Baltalı Süzme Keçi Yoğurdu, Baltalı Keçi Sütü, bal, şeftali ve kiviyi püre haline getirin. Blender ya da robot yoksa dert etmeyin; büyük bir kap içinde karıştırsanız da olur.
2. Arzu ederseniz bir çorba kaşığı kinoayı da karışıma ekleyebilirsiniz.
3. Dondurma kalıplarınızın içine önce dilimlediğiniz kivilerden birer parça dibine gelecek şekilde koyun.
4.Hazırladığınız karışımı dondurma kalıplarınızın üzerine bir parmak yukarıda yer kalacak kadar doldurun. Yerken hoş bir görüntü için kivi dilimlerinin kalıbın kenarında kalarak üzerine yoğurdun eklenmesi bir fikir…
5. Kalıpların üzerine dondurma sopalı kapaklarını kapatın ve en az 4 saat boyunca buzdolabınızın derin dondurucusunda bekletin.
6. Dondurmalarınızın hazır olduğunu emin olduktan sonra, kabından çıkarmak için kabını ılık suda 10 saniye tutun. Sonra da dondurmanın sapını yavaşça çekerek dondurmanızı kalıptan çıkarın.
Ve işte! Baltalı Süzme Keçi Yoğurdunun enfes tadı ve besleyiciliği eşliğinde sevdiklerinize ve çocuklarınıza içinde hiçbir katlı maddesi olmadan güvenle yedirebileceğiniz, şahane meyveli dondurmanız hazır!
Afiyet olsun…