Keçi Sütlü Tepsi Muhallebisi ve Çıtır Cevizli Kadayıf

Tarifler >> Tatlılar

Malzemeler: 
  • 1 kg Baltalı Keçi Sütü
  • 180 gr pirinç ( akşamdan ıslatılmış )
  • 225 gr toz şeker
  • 200 gr tel kadayıf
  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 50 gr toz şeker
Yapılışı:  Akşamdan ıslatılmış pirinci iyice yıkayın ve süzdürün. Pirinci sütün yarısı ile blender’da tamamen süt kıvamına gelinceye kadar çekin. İnce bir tel süzgeçten bir tencereye süzdürün. Tencereye kalan sütü ve şekeri ilave edin ve sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca altını kısın ve sürekli karıştırarak yaklaşık 30 dk pişirin. Karışımı 20*30 cm ölçülerinde bir tepsiye dökün ve soğutun. Kadayıfı tellendirin. 2cm kalınlığında doğrayın. Tereyağının yarısı ile bir tavada altın sarısı renk alıncaya kadar kısık ateşte kavurun. Cevizleri ufak parçalar halinde doğrayın. Kalan yağ ile birlikte tavada kavurun. Kavrulmuş ceviz, kadayıf, tarçın ve şekeri karıştırın ve bir kenarda bırakın. Muhallebiden istediğiniz büyüklükte kestiğiniz bir porsiyonu servis tabağına alın ve ılık kadayıf karışımını üzerine yerleştirip servis edin.