Krem Keçi Dip ve Keten Tohumlu Ekmek Melba

Tarifler >> Atıştırmalıklar

Malzemeler: 
  • 100gr Baltalı Keçi Büş
  • 100gr Baltalı Keçi Labneh
  • 100gr Baltalı Armola
  • 50gr Baltalı Keçi Sütü
  • 30gr sızma zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı doğranmış taze kekik
  • 1 çorba kaşığı ince doğranmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı ince doğranmış taze tarhun otu
  • 1 tatlı kaşığı ince doğranmış Frenk soğanı
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • İstenirse 1-2 tutam acı pul biber
  • Yeterince tuz
  • 1 adet organik keten tohumlu ekmek
  • İstenirse kuridite için: Çangelköy salatalığı, kereviz sapı, baby turp
Yapılışı:  Keten tohumlu ekmek melba için ekmekleri bıçak sırtı kalınlığında doğrayın. Üst üste gelmeyecek şekilde bir tepsiye yerleştirin ve 165 derece fırında 8-10 dakika kuruyup çıtırlaşıncaya kadar pişirin. Krem keçi dip için tüm malzemeleri bir mayonez tenceresinde çırpma teli ile iyice karıştırın. Keçi dip sosu bir kaseye boşaltın ve hazırladığını melbalar ile servis edin.