Baltalı Keçi Peynirli Pappardelle

Tarifler >> Ana Yemekler

Malzemeler:
  • 1 adet soğan
  • 1 adet limon
  • 2 diş sarmısak
  • 100 gr küçük yapraklı roka
  • 100 gr Baltalı Büş keçi peyniri
  • 400 gr pappardelle makarna
  • 15 gr toz şeker
  • 45 ml. sıvı yağ
  • 100 ml. beyaz şarap
  • 100 ml. sebze suyu
  • 250 ml. krema
  • tuz, karabiber
Yapılışı: Soğanı küpler halinde doğrayın. Sarımsağı ince kıyın. Limonun kabuğunu rendeleyin. Rokayı yıkadıktan sonra sularını tamamıyla süzdürün ve iri parçalara doğrayın. Genişçe bir tavada yağı kızdırın. Soğan ve sarımsağı kavurun. Şarabı ekleyin. Şarap buharlaşıncaya kadar pişirdikten sonra krema ve sebze suyunu katarak ve 10 dakika daha pişirin. Baltalı Büş Keçi peynirini ekleyin, iyice karıştırın ve sos hafif krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Limon rendesinin yarısını ve rokayı da ilave ettikten sonra 2 dakika daha pişirin.Makarnayı tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşladıktan sonra süzün ve sıcak sosla karıştırın. Önceden ısıtılmış tabaklarda üzerine limon rendesi ve karabiber serpip servis yapın.