BALTALI KEÇİ ARMOLA

Ürünler >> Peynir Grubu

500 sene öncesinde bile keçi sütünden üretildiği bilinen bu özel peynir, Seferihisar bölgemize ait bir lezzet. Bu peynirin tarihte çıkış noktası, yıl içinde üretilip istiflenen peynirleri, tükenmeye başladığında değerlendirerek çoğaltmak. Armola’nın, yani bu özel lezzetin oluşumu da, yıl içinde stoktaki peynirler tükenirken, taze süt mevsiminin yeniden başlamasıyla kalan peynir kırıklarının taze sütle karıştırılması.

Biz de bu geleneği yasatmak istedik ve Baltalı Keçi Armola’yı taze sütun olgun peynirle karışımından elde ettik.

Enerji ve Besin Öğeleri (100 ml'deki)
Enerji (kcal/kJ) 853 / 204
Yağ (g) 14.56
Karbonhidrat (g) 6.8
Protein (g) 11.52
Kalsiyum (mg) 365